Referat

Referat: IBK Vänersborg F13 - IBK Lockerud Mariestad F13

Då var det match mot duktiga IBK Vänersborgs 09/10 lag som när vi mötte förra året hade en tuff batalj mot. Det var likadant även i år, veckan har vi varit lite dåligt med folk på träningar av olika anledningar så inget spel 5 mot 5 så lite ovisst var det.

Ella och Iza for spela backar denna match och som dom gör det framförallt så "tar" det utan något tjat.

Vänersborg börjar i ett vansinnigt tempo och vi har knappt bollen på deras planhalva under dom 9 första minutrarna tills vi får till ett mkt bra utkast som Bella löper på och sätter den efter 9.11. Nu börjar vi få tag i bollen och kan etablera ett visst tryck mot motståndarnas mål och vi kan andas lite i försvaret. 1-0 står sig perioden ut. Vi är mkt bra och trygga i egen zon.

Andra perioden så fortsätter vi där vi sluta och skapar en hel del chanser efter 5.11 så är det Esters tur att löpa på ett utkast ifrån Tuva och hon gör ingen besviken sätter 2-0. Men Vänersborg är tunga och bryter en del uppspel när vi inte trycker till bollen ordentligt i passen. Vänersborg reducerar i tionde minuten och i fjortonde så kvoterar dom till 2-2. Nu står det verkligen och väger många lag hade vikit ner sig nu MEN inte Lockerud. Tjejerna tar tag i det igen och spelar upp sig i slutet av andra perioden. Det står 2-2 inför sista men känslan är att vi är på väg att ta över matchen igen.

Nu gäller det att vara lugn och metodisk i tredje och när chansen kommer så nyper vi dit den. Precis så händer också ett frislag i bra läge som Vera klipper dit redan efter 1.33. Spelet böljar lite fram och tillbaka men tjejerna tar över matchen mer och mer men det gäller att se om med deras omställningar för då går det snabbt. 10.11 så slår Iza till och gör precis det som tränar på i veckan ett handledsskott (med "rätt" fot närmast bollen) upp i bortre fram till 4-2 fint assisterad av Alicia. Skönt att leda med två mål då det endast återstår 10 minuter. Bara 20 sekunder senare så är det dags igen "firma" Bella och Vera som trycker in ännu skönare 5-2 som också blir slutresultatet.

Mycket bra jobbat tjejer att vi inte stressar upp oss nämnvärt när motståndarna kommer i kapp i målprotokollet.